Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 18 februari 2016 @ 15:19 door maxvanwees , 145 keer bekeken

03.-Mijn verloop
Januari 2015
________________________________________________________________
Dinsdag 06 januari 2015

"Doordat we net voor de jaarwisseling zitten wordt het volgend jaar dat u een oproep krijgt van het VU-Medisch Centrum."  Zei de internist op 29 december 2014 tegen ons.
'Ons' staat voor echtgenote Tanja en mijn persoontje Max.
Voor moeilijke zaken neem ik graag Tanja mee, temeer ik vaak mondelinge gegevens vergeet op korte termijn.
Door samen dingen te horen,  bespreken we het onderweg of thuis nog eens door en vallen alle stukjes weer in één verhaal.
Dit komt uit de tijd van de chemotherapie uit 2005 waarbij ik gedeeltelijk geheugen verlies kreeg. Later, zo'n drie jaar daarna, werd mijn lange termijn geheugen sterker en verdrukte stukken weer opgeborreld en viel alles wonderlijk genoeg op z'n plek.
De chemotherapie van 2005 was omdat ik een 'groot cellig B Lymfoom Non-Hodgkin' (Lymfklierkanker) had en het was de agressieve variant.
Mensen vragen mij wel eens waarom dat niet operatief te verwijderen was.
Dat heb ik opgezocht in het 'digitale dagboek' die mijn toemalige vriendin Tanja aan het schrijven was.
Ik had de Lymfklierkanker op 3 plekken in mijn lichaam.
In de lies, langs mijn ruggenwervel (die de pijnlijkste was) en in mijn rechter oksel.
(Daar waar in 2014 weer de kanker opduikt, alleen nu is het de langzaam groeiend variant)
En daarom is ook nu de kanker niet operatief te verwijderen.
Ik zou er ook helemaal niet van opkijken als de doktoren besluiten weer de chemotherapie toe te passen.
Maar dit zijn mijn woorden. Max van Wees.
___________________________________________________________________
Woensdag 07 januari 2015

Op zich zou ik niks hebben tegen een chemotherapie.
Kijk ik zie het zo, de kanker zit op meerdere plekken in mijn bovenlichaam.
In mijn oksel rechts wat dagelijks verder omlaag zakt. Dan is er een deel afgeslagen naar links mijn borstkast in, langs mijn rechter long en die drukte de tumor via mijn ribbenkast eruit. Ik zie het zitten op mijn rug als een plek van 8 bij 5 cm. Dan de rechter bovenarm daar op 11 nov. 2014 de griepprik in ging. Die is zo hard als steen geworden en doet goed pijn bij beweging.
Nu gebruik ik al sinds 2013 Morfine tegen de onregelmatige rugpijnen die mogelijk nooit meer overgaan. (niet operatief te verhelpen omdat het op de hele rechter kant zit. Van de knie tot ver in mijn heup en rug)
De bestraling (radiotherapie) zou dus op meerdere plekken, meerdere keren per week moeten worden ingezet terwijl die bestraling een slechte bijwerking bij mij heeft op mijn enige goede long die aan de rechterkant zit.
Dan zou chemotherapie de enige optie kunnen zijn die alles in één keer kan afrekenen en mijn long laat behouden.
Maar wie ben ik?

______________________________________________________________________
Maandag 12 Januari 2015

Vroeg opgebeld naar Ziekenhuis Amstelland om te vragen of men mij niet zijn vergeten. Om 11:00 uur had ik contact met een der assistentes die geen digitale gegevens van mij had maar wel notitie ervan maakte. Binnen een half uurtje had ik 'Hennie' aan de lijn met de gegevens. "Men was er hard mee bezig, maar de hele boel is bij u verzakt meneer van Wees" zei ze met haar altijd vriendelijke en zakelijke stem. Ja we kennen elkaar natuurlijk ook al vanaf begin 2005 hé. "De afdeling Hematodogie van het VU-mc bellen u zodra ze u kunnen gaan helpen, dus er is contact geweest" Zei Hennie me, en dat luchte mij voor 80% al op. We wachten verder af. Tijdens het telefonies-spreekuur met mijn Huisarts Jan Mooij, die ook van veel zaken op de hoogte was, gaf ik op dat mijn pijnpleisters nietmeer de 48 uur haalde maar bij 35 uur waren uitgewerkt waardoor ik ernstige afkick-verschijnselen kreeg en uiterst irritant tegenover de andere huisgenoten begon te worden.
Die schreef meteen een recept uit voor de Apotheek dat ze me 25mcg morfine pleisters moesten gaan leveren om tot de 75mcg te komen die ik dan om de 2 etmalen (48 uur) moest plakken. "Ik gooi 'm meteen op de fax meneer van Wees dan kunt u die vandaag nog halen" zei Mooij. De redding was weer nabij en de oude pleister moest ik meteen verwijderen anders kreeg ik straks weer last. Toen ik de pleisters ging halen was er nog een boodschap bij van de huisarts, dat ik de 25mcg om de 72 uur moest opplakken. Daar was ik niet blij mee. 50mcg om de 2 dagen en 25mcg om de 3 dagen. Ik ben slecht in rekenen maar weet wel dat ik met stickers op de kalender moet werken om het bij te houden. Zo komen er momenten voor dat ik de 50 en de 25 mcg op een en de zelfde dag moet plakken. Dus soms 75mcg ineens moet gebruiken. Vreemde manier, maar we doen het er maar mee.

__________________________________________________________________________
Donderdag 15 Januari 2015

Het heeft haast 3 weken moeten duren alvoors ik dan eindelijk een spoed uitnodiging van het VUmc mocht ontvangen.
Nu nog anderhalve week wachten tot ik voor onderzoek [ja weer]  naar de afdeling Hematologie mag gaan [receptie W, 6e etage].
Daar verwachten ze mij op 28 januari rond 14:00 uur.
Daar zullen vragen worden gesteld en een lichamelijk onderzoek worden gedaan.
Er zal worden gewerkt met een sneldiagnostiek wat betekend dat ze zo snel mogelijk een diagnose en behandelplan willen hebben zodat meteen daarna een gesprek krijg met een arts die van een andere discipline of aanvullend onderzoeken krijgt. Mag ik even in mijn handen klappen voor diegene die door heeft dat wat men eerder aan mij meedeelde niet echt klopte en dat het niet langzaam groeide maar juist sneller ging groeien na de operatieve bioptie, en ziet dat het nu echt 5-voor-12 is.
Tempo geboden dus.
Bij mijn tepel rechts komt de derde bobbel met kanker al uit mijn lichaam zetten.
[weten jullie nog wat ik in het Nieuws van 2014 schreef, dat mijn eerste aanmelding bij de internist uit juli 2014 dateert en men geen kanker in mijn bloed of lichaam vond]
En dan nu dit.
________________________________________________________________________
maandag 19 januari 2015

Medicatieoverzichten gaan halen bij de apotheek en dat moet ik in tweevoud  aangeleveren in het VU-mc op de dag van mijn onderzoek.
________________________________________________________________________
Woensdag 28 januari 2015

Uitgebreid onderzoek. In het VU-mc op de afdeling hematologie kreeg ik mw dr. Wondergem toegewezen, iemand die luisterd en gelukkig net zo denkt als ik zelf.
Dat noem ik "massel hebben".
Natuurlijk werd ik onderzocht en oude feiten bijeen gehaald, maar ook dat die bobbel op mijn rug in één maand tijd dubbel zo groot is geworden werd goed opgepakt door de dokter.
Dat mijn rechter borst binnen 3 weken zo groot was geworden e.a dat mijn oksel op was gezwollen en dat mijn rechter arm slecht bewoog en veel pijn gaf werd ook meteen gemonitord.
Dat die arm zo'n pijn doet komt omdat de lymfklieren die in mijn bovenarm zitten verdikt zijn evenals mijn borst die ineens zo is verdikt.
Dat gaf aan dat alles in 3 weken harder is gaan groeien.
Van de bobbel op mijn rug werd door haar zelf meteen een bioptie genomen, met een zuigende injectie spuit, omdat het haar anders nog een week langer ging duren en ze wilde zo snel als mogelijk aan mijn behandeling beginnen.
Donderdag 29 jan. beld ze mij met de uitslag ervan.
Daarnaast gaat ze in overleg met haar team (ze is staflid van de afdeling hematologie) of het de snel groeiende of langzaam groeiende Lymfoon is. De langzaam groeiende Lymfoon word milder behandelt dan de snel groeiende, die veel harder, sterker en langer behandeld moet gaan worden.
En het word wél een Chemotherapie gelukkig.
En daar ben ik echt blij om.
Mijn vechtlust komt weer helemaal naar boven.
_____________________________________________________________
Donderdag 29 januari 2015

UITSLAG:
Dr Wondergem heeft gebelt en er is overleg geweest tussen VU-mc en ZH Amstelland, met de volgende afspraak: vrijdag middag naar ziekenhuis Amstelland en melden bij eigen internist dr. van Groeningen. Daar 'zou' een stukje uit de bobbel op mijn rug weggenomen worden............ en zou Pretnison krijgen voorgeschreven en een maag- beschermer..................
Volgende week heeft Wondergem van het VU-mc de uitslag en kunnen ze mogelijk beginnen met de behandeling.
[dat 'zou'zo zijn, als het niet anders 'is' gegaan].
_____________________________________________________________
Vrijdag 30 januari 2015

Internist van Groeningen scheen niet zoveel haast te maken en wist er niets van dat er hede middag een bioptie uit de bobbel op mijn rug genomen zou worden. Dat zou véél later nogwel genomen gaan worden, zei hij.
Toen ik en mijn echtgenote te kennen gaven dat we daar niet blij mee waren, of hij misschien wilde wachten tot ik met mijn neus ophoog zou liggen, kwam er toch ineens aktie in de internist. Er werden telefonies meteen meerdere onderzoeken aangevraagd bij de afdelingen. Ook werd er meteen Pretnison en een maagbeschermer bij mijn apotheek per internet besteld voor als de bioptie genomen zou zijn.
Hij onderzocht mijn rug en zag dat die bobbel wel erg groot was [was de eerste keer dat hij die bobbel zag sinds mijn melding van begin december 2014] meteen werd de papierhandel bewerkt zodat ik na het weekend meteen op maandag 2 januari, 2 onderzoeken zou gaan krijgen en op woensdag 4 januari de beenmerg bioptie kon laten doen, iets dat voor elke chemotherapie gebeurd.
Maar deze vrijdag ging ik ook meteen bloed laten prikken in het lab en samen met de internist even naar de afdelingen om alle geplande onderzoeken vast leggen.
Goed dat we dus even ons bekkie hadden geroerd anders had het nog wel een maand kunnen gaan duren.
_____________________________________________________________
maandag 2 februari 2015

De eerste afspraak in ziekenhuis Amstelland A'veen.
Klokslag 9:00 uur aanwezig voor de CT hals/thorax/abdomen [röntgenafdeling] onderzoek wat alles bij elkaar 1½ uur in beslag nam.
En daarna even naar huis voor de koffie. Om 11:30 uur het volgende onderzoek.
Weer op de röntgenafdeling, maar nu in de echokamer bij de radioloog. Daar werd een biopt onder echogeleide verricht van de bobbel die in mijn rug groeit. Daar worden stukjes uit mijn rug gehaald, onder verdoving en dat worden later in het laboratorium van het VU-mc onderzocht. -
Daar had internist v. Groeningen de papieren niet bijgedaan waar de bioptie genomen moest worden. De Groene kaart met de instructies zat er niet bij en men belde hem ook niet even op.
Men was er pissig over in de Echokamer.
- Nou scheen dat nogal een probleem te geven bij de assiestente die er al 30 jaar daar werkte. Ze vond het maar niets dat zij in het Amstelland ziekenhuis de vuile klusjes moesten opknappen voor het VU zh.
Ze zei me nog 'er niets van te snapte' toen ik vertelde dat Amstelland ZH en VU-mc op het gebied van kanker samen overleggen 'wat' te ondernemen.........
Maar ben gestopt met die uitleg aan haar. Ze is een schande voor ons ziekenhuis. Ik hoor haar nog spreken tegen mij waarom ik niet in Amsterdam was gebleven........ Max zit al vanaf 1983 in het Amstelland ziekenhuis [ voorheen het TULP Ziekenhuis Amstelveen] en vanaf 1995 in het VU ziekenhuis Amsterdam [wat tegenwoordig VU Medisch Centrum mag heten].
______________________________________________________________
Woensdag 4 februari 2015


Dr. Wondergem van het VU-mc heeft mij om 15:00 uur gebeld.
Even bijpraten over de zaken die komende tijd gaan gebeuren.

* De chemotherapie word in Amstelland Medisch Centrum gedaan omdat men daar strakker zijn van planning en handhaving.

* Als de beenmerg-bioptie genomen is donderdag moet ik vrijdag meteen aan de Prednisolon beginngen.

* Na de eerste chemo moet ik naar haar toe komen in het VU-mc en zal er stamcellen- transplantatie worden verricht die in een later stadium worden terug gezet om te voorkomen dat de kanker ooit nog in deze vorm bij mij zou kunnen terug komen.

* We moeten even wachten op de uitslag van de bioptie van maandag 02 feb.'15 en de uitslag zou kunnen leiden tot een erg zwaare chemo, die ze eigelijk wel verwacht. Verder verwacht mw Dr. Wondergem dat er binnen 1 tot 1½ week met de chemo bogonnen kan gaan worden.
Eindelijk komt er aktie.
_______________________________________________________________
Donderdag 5 februari 2015


Om 09:35 uur moest ik in het ZH Amstelland-mc zijn en werd geholpen door Dr Timmers die de beenmerg bioptie ging doen.
Wij kunnen Dr. Timmers al jaren en is een zeer betrouwbare en vriendelijke internist die invalt als een andere internist is verhinderd.
Ik kon mij totaal niets meer herinneren van de beenmerg bioptie van 2005 en hoe dat was of voelde. Niet prettig maar ook niet echt pijnlijk kan ik u vertellen. Het voelt niet allerdaags maar het is te doen.
Echt gevoelig werd het in de namiddag pas, maar dat was me verteld.
En thuis even de dag opslaan in de hersenen.
Lekker een slaapje doen van 11:00 uur tot 15:07 uur.
Daar knap ik van op.
________________________________________________________
Vrijdag 06 februari 2015

s'Ochtends beginnen met Prednisolon en de maagbeschermer Pantoprazol 40mg. De beenmerg bioptie deed meer pijn dit keer dan die in 2005. Heb tussen donderdag en vrijdag waardeloos geslapen. Maar de Prednisolon zal mij vandaag wel positief kunnen gaan helpen, denk ik.
_______________________________________________________
Zaterdag 07 februari 2015

Wat een super spul is die Prednisolon! Ik was niet moe te krijgen vrijdag en s'avonds niet in bed te krijgen. Ben tot 4 uur in de nacht doorgedonderd op clubs om een slimmer plan toe tevoegen aan 6 clubs waardoor er meer betalende leden komen.
En als Max wat in zijn kop heeft zit het niet in zijn kont.
Maar zaterdag avond toch maar eens vroeger naar bed. (misschien).
_________________________________________________________
Zondag 08 februari 2015

Nou ik lag er vroeg in vanacht. 3:00 uur.
Ja, ik wilde iets afmaken. Maar ik zat op mijn stoel te pitten bij een bak koffie. Dus ben maar gaan slapen. Maar om 13:00 uur zondagmiddag toch even naar bed.
Ik kreeg pijn in mijn bekkenbotje daar  men had zitten poeren in het ziekenhuis donderdag. Vrouw lief riep me een keer om te komen eten en daar snapte ik niks van.
Geeft niet.............. Maar om 19: 45 uur werd ik wel echt wakker.
Of ik in coma had gelegen. Komt van dat pepmiddel natuurlijk.
Ineens zo'n klap van 60mg Prednisolon in je flikker terwijl ik anders een 40mg dufmakende morfine tot me neem, geeft een hele andere gang in mijn lichaam.
Komt wel goed, schatjes!
__________________________________________________________
Vrijdag 13 februari 2015


Om 13:10 uur belde K. van Groeningen mij op (internist Amstelland zh) dat ze alles hadden besproken met mw Dr Wondergem (VU-mc A'dam) en of ik deze middag even langs kon komen om de verdere zaken te regelen zodat we aanstaande week kunnen beginnen met de chemotherapie.
Dus om 15:00 uur zaten we in de werkkamer van v. Groeningen.
Daar kwam de uitleg. Hij vertelde dat het een mindersterke  of zwaare chemo zou gaan worden en daarom zou ik 1x per 3 weken een zakje chemo kreeg en de rest met pillen in die 3 weken. Elke keer na die 3e week kom ik bij hem langs en voordat ik bij hem aan ga laat ik bloedafnemen bij het lab. Dat ziet hij tegemoet op de Poli waar ik dan ook ben. Aan de hand van de bloed uitslagen kunnen we verder gaan. Het verhaal van de internist kwam deze vrijdag erg rommelig over en daarom ben ik gestopt met schrijven hiervan.
Eerst alles maandag uitzoeken en navragen en daarna publisheren lijkt mij rust gevender.
______________________________________________________________
Maandag 16 februari 2015


Om 13:10 uur belde Dr C. van Groeningen mij op (internist Amstelland zh) dat ze alles hadden besproken met mw Dr Wondergem (VU-mc A'dam) en of ik deze middag even lang kon komen om de verdere zaken te regelen zodat we aanstaande week kunnen beginnen met de chemotherapie. Dus om 15:00 uur zaten we in de werkkamer van v. Groeningen.
De chemo was gebaseerd op een laag gradige kuur en zou worden vooraf gegaan door één zakje anti stoffen CD20 die ik elke eerste keer van de 3 weken zou gaan krijgen in Amstelland zh. Daarnaast zou de kuur worden aangevuld met pillen.  Die pillen is de chemokuur, iets waar ik vaker over heb gehoord en gelezen.
Woensdag 18 februari 2015 om 09:30 uur moet ik me melden op de dagafdeling van het Amstelland zh te Amstelveen daar de inleiding zal beginnen nadat ik vooraf een bloed afname heb laten doen in het Lab.
De stamcellen-transplantatie is komen te vervallen omdat die alleen gedaan zou worden als het om een hoog gradige kuur zou gaan.
Dus ik hoefde niet op donderdag 19 februari naar het VU-mc.
En de woensdag zou ik ook de hele dag de dagverpleging blijven omdat alles gecontroleerd moet worden door het kei goede team van verplegers / sters. Zie het als een dagje relaxen en voorzien worden van eten en drinken met de nodige medicaties.

Achteraf schrijven valt mij altijd beter dan vooraf schrijven van gebeurtenissen. Als iets niet lekker loopt raak ik vaak in paniek en krijg ik het op mijn zenuwen. Nooit fijn.
Wat wel fijn is, is dat ik tijdens de gehele periode gewoon mijn dagelijkse werkzaamheden kan blijven doen. Dus post-sorteren en rondbrengen voor werkgever Sandd kan ik lekker blijven doen als ik maar op tijd mijn chemo tabletten in neem.
En daar zal ik zeker en vast wel voor zorgen.
Verder is alles wat ik nu krijg nieuw, dus zal ik 'achteraf' gaan schrijven. De berichten komen nu dus later op de vrienden club te staan.

__________________________________________________________________
Woensdag 18 februari 2015


De Woensdag was geen ergenis, eerder een weerzien na jaren van het personeel die mij in

2005 ook bij stond. De uitleg van de internist is wat rommelig geweest maar kort gesloten

komt het op het volgende neer.De Woensdag is de dag dat de Antistof CD20 mijn aderen

moet inlopen en daarna kreeg ik 2x per dag 4 chemopillen per dag.
Dat is dus s'ochtends om 8:00 uur 4 chemopillen en om 17:30 uur 4 chemopillen wat dus per

keer 200mg ENDOXAN DRAGEE 50MG cyclofosfamide.
Deze Woensdag was ik om 15:00 uur thuis maar kon niet op mijn poten staan, dus lekker in

bed gekropen.

_____________________________________________________________

Donderdag 19 feb.

s'Ochtends om 8:00 uur ontbijt met koffie en 4 chemopillen.
Een combinatie die ik eigelijk liever niet dagelijks heb.
Alles smaakt vies en voel me niet zoals ik me dinsdag de 17de had gevoelt. Zelfs mijn Sandd

post sorteren viel me erg zwaar.
Deze chemokuur zou volgens de internist veel lichter zijn maar werd feitelijk veel zwaarder dan

ik verwacht had.
______________________________________________________________

Vrijdag 20 feb.

Ook de vrijdag voelde ik me niet lekker, maar die post voor Sandd was aangenomen dus

'moet' bezorgt worden. Mijn vrouw hielp me gelukkig met de auto en dat scheelde me

driekwart van mijn krachten. Vooral ook omdat het bleef maar regenen. Bij thuis komst ben ik

fijn mijn bed in gedoken, en vooral niet met mijn hoofd boven het dekbed uitkomen. Even

vergeten waar ik niet aan wil denken.
______________________________________________________________
Zaterdag 21 feb.

Deze zaterdag werd gelukkig iets anders dan de voorgaande dagen.
Om 8:30 ontbijt en toch daarna samen met mijn vrouw de laatste post weggebracht naar de

mensen. Ik kan ze niet laten wachten omdat er veel belangrijk spul tussen zat.
Het was droog en het was een halve straat + 2 woonerven. Daarna weer naar huis. Nog geen

5 minuten erna begon het te regenen.
De Goden waren mij goed gezind deze dag.
En daarom van 10:30 uur tot 12:05 uur weer geslapen.
Dat doet veel goed bij mij. Na het middag eten voelde ik me merkbaar beter en durfde ik

eindelijk de toetsen van mijn pc te gebruiken die ik dagen nietmeer had aangeraakt.
Volgens mij is deze dag eindelijk goed gevallen en ben ik smiddags en s'avonds ook nietmeer

op bed te vinden geweest.
___________________________________________________________

Zondag 22 feb.

Misselijkheid in de ochtend. Niet erg, daar hebben we pilletjes voor. Ontbijtje erin geschoven

en om 9:00 uur nog even plat tot 11:00.
Ik voel me goed, zonnetje schijnt en de hond kijkt naar mij omdat die zijn stukje worst niet had

gehad (met medicijn tegen hartruis maar dat weet het hondje niet).
Dit is mijn laatste dag van de eerste periode van 8 kuren chemopillen.
Na vandaag 16 dagen aansterken om op woensdag 11 Maart 2015 weer te starten met de 2e

kuur op exakt de zelfde dagen.
Even geen sorus alleen windkracht 8 rond het huis.
__________________________________________________________
Dinsdag 24 feb. 2015

Ik heb zojuist ontdekt dat er dingen krimpen bij mij............
Op mijn rug zat zaterdag nog een bobbel.
Die zit er al vanaf oktober 2014, maar zaterdag was die gekrompen van 1 volle hand naar 5

cm doorsnede.
Maar vandaag is het een mini verdikking van nog geen centimeter grote.
Dat betekend dat het aanslaat ........... op die plek waar de verzakking van de lympfklieren

zitten.
Ik zeg het goed, omdat het in mijn oksel op rechts nog niet aan het krimpen is.
Maar mijn rechter hangtiet is ook weg en mijn borstkast is weer terug!
De internist zei het al in December 2014, "Bij jou gaat alles anders dan wij voorspeld hadden,

meneer van Wees".
Nou dat is mooi meegenomen zeg ik maar.
________________________________________________________
MAART 2015
_________________________________________________________
Dinsdag 10 maart 2015

Vandaag bij de internist geweest nadat ik een uur ervoor een bloedonderzoek heb laten doen.

De internist was zeer tevreden met mijn bevindingen en ook omdat de bobbel op mijn rug tot

op mijn ribbenkast helemaal weg was. Alleen de plaats waar het ooit zat was zichbaar door de

ruwe paarsige plek. Toen mijn rechter oksel bekeken en ook daar was de zaak zeer goed

geslonken. Mijn gewicht was een stuk minder geworden al at ik wel meer dan normaal. 18 feb.

'15 was ik nog 76,9 kg en vandaag op de zelfde weegschaal was ik 68,2 kg. Het gewicht

verlies zit 'm in de tumor die mogelijk binnenwaards aanwezig is maar wel krimpende is. Dus

toch stevig door blijven gaan met eten en vooral veel vesels eten.
Mijn bloed zag er prachtig uit (de waarde van de diverse) en 31 maart mag ik bij hem

terugkomen na bij het lab te zijn geweest.
_______________________________________________________
Woensdag 11 maart '15

De 2e chemokuur periode breekt aan. In het patiënteninformatie boekje staat beschreven dat

men 1, 3, 5 of 7 behandelingen kan krijgen. Dus is het niet altijd zeker dat men 8 MabThera

behandelingen standaard moet gaan krijgen. De internist bepaald samen met andere doktoren

en de overige informatie + MRI scan foto's hoelang een patiënt de behandeling gaat krijgen.
Vandaag ging alles goed tot dat ik naar huis mocht.
Toen spoot het bloed ineens uit mijn mouw en bleek de hand daar het infuus in had gezeten,

ineens te gaan bloeden.
Dat werd gelukkig meteen goed afgedicht.
______________________________________________________
Zaterdag 14 maart '15

Toen ik die eerste chemo deed had ik het gevoel dat alles iedere keer een stuk erger zou

worden en dat blijkt nu ook wel.
De smerige smaak in de mond als in de luchtwegen zijn zo goor en smerig dat ik er misselijk

van word.
Dus dan is de kans groot op braken, gal braken, diaree tot waterstraal.
Met daarnaast die verschrikkelijke pijn in de maag van de misselijkheid remmer die meteen na

inname ander werk doet dan waarvoor het in dienst is genomen.
En de maagbeschermer werkt ook niet optimaal bij 8 chemo pillen per dag.
Daarnaast heb ik ondertemperatuur ( 35,3 graden celsius op de zaterdag ochtend om 9:45

uur) De internist gaf al aan de termometer ter hand te nemen als ik ernstig koude rillingen

kreeg met zweten in handen en oksels. Dus dat klopt ook. Alleen wat doe ik daar mee? 2

Dekbedden over mij heen en de cv hoog. Het is maar een idee die we ten uitvoer hebben

gebracht zaterdag 14-03.
We geen gegevens van het ziekenhuis meekregen waar en bij wie wij in de weekenden aan de

bel kunnen trekken als het fout gaat.
Hulp Post is geen optie. Daar hebben wij onze buik meer dan vol.
Daarnaast krijg ik geen hap binnen door die misselijk makende geur en smaak van die sterke

chemo dus de kilo's lopen er nu af.  Ik hou niets binnen en heb mijn eigen medicijnen erbij

gehaald.
Fentanyl pleister van 50McG (microgram) opgeplakt. (ik was er 7 dagen geleden mee

gestopt) Voordeel voor mij is dat die pijnstillende peisters ervoor zorgen dat ik opsepatie krijg,

dus stopt de diaree. Zo heb ik de boel weten te stoppen. En dan een klein morfine pilletje erbij

van 5 mg en de maagpijn trok weg.
Een groterder tussen ruimte genomen tussen de chemopillen van de ochtend 9:30 uur en ipv

om 15:00 uur de 2de chemopillen te nemen, uitstellen tot 18:00 uur.
En ja hoor, die viese smaak en geur raakte ik kwijt.
Dus zaterdag 16:00 uur gingen de eerste droge beschuitjes met kaas naar binnen. En dat

smaakt beter dan stank.

Bij het type van dit stukje leun ik op mijn ellebogen en die gewrichten doen toch aardig pijn als

ik er op leun. Kortom, ben erg mager geworden sinds afgelopen woensdag.
Dat word veel vragen aan de internist volgende week per telefoon.
Elke chemo kuur valt 2 dagen in het weekend en dan is die afdeling van de chemotherapie

dicht. Informatie vooraf van de chemo was erg slecht geregeld, hoop dat dit beter gaat

worden. Maar dat is 'internist eigen'. Veel neurien en weinig vooraf gaande uitleg............

_______________________________________________________
Dinsdag 31 Maart 2015

Ik zat al vroeg in het ziekenhuis voor de controle bij de internist, en natuurlijk met mijn vragen

lijst. Echtgenote erbij als getuige. Dat is eigelijk standaard bij alles wat ik doe.
Er zat nog een mevrouw in zijn werkkamer, ik meen een aanstaand interniste voor deze

afdeling en wist ook veel van vanalles af. Altijd handig.
Dus kwam ik aan mijn vragenlijstje en stak van wal met de vraag wat er met die

Metoclopramide 10mg pillen was. (anti misselijkheids pillen) Ik kreeg de vorige keer

verschrikkelijke maag pijn en kromp helemaal in elkaar van de pijn. Daarna veel overgeven en

gal spugen en alles stonk om mij heen, even erg als de smaak die ik had.
De internist besloot meteen een ander middel bij mijn apotheek te bestellen daar ik er 2 per

etmaal van mocht hebben. Ik zou er mogelijk niet tegen kunnen of misschien een zwakke maag

hebben....... (dat laatste heb ik al sinds de '80 er jaren)
Dat ik 25 mcg Fentanyl extra had genomen kon geen kwaad zei hij. Maar dat ik 4 dagen niet

kon eten van de misselijkheid vond hij minder goed. En dat ik 14 maart s'ochtend

ondertemperatuur had kan eigelijk ook niet.
Kijk en dat bedoel ik nou, ik weet van geen toeten of blazen dokter. Ik heb geen kennis

gekregen van wat men ging doen, welke medicijnen ik zou krijgen, hoe lang ik het zou gaan

krijgen en ook niet welk nummer ik moet bellen van het ziekenhuis als het in het weekend goed

fout met mij zou lopen. Daarom heb ik zelf maar doktertje moeten spelen samen met mijn

vrouw de afgelopen keer! Alleen Pieter die mij aan de infuus heeft aangesloten heeft een

informatie boekje voor mij geregeld hoe 'Mab Thera' zou werken en een uitdraai uit een pc

gemaakt over de evt. bijwerkingen van de chemo-tabletten. Verders hadden we helemaal

niets. Dus ook niet de bekende groene patiënten map daar alle informatie in kon staan!

Ahhh, en daar hadden wij hem hoor. Internist van Groeningen schrok ervan en ging meteen

ervoor zorgen dat ik die zaken morgen allemaal in handen ging krijgen op de afdeling.
Zo zien we maar weer, neuriën tijdens de werkzaamheden kan behoorlijk afleiden waardoor

belangrijke zaken over het hoofd worden gezien...........
Dinsdag 21 april om 10:15 uur terugkomen bij hem.
_____________________________________________________
Woensdag 1 april 2015

De derde chemotherapie en de achterlopende informatie en medicijnen die in Februari / Maart

niet aanwezig waren.
____________________________________________________
Donderdag 2 April 2015

Gelukkig was alles goed geregeld nu op de chemo-dagsbehandeling afdeling van het

Amstelland ziekenhuis.
Telefoonnummers waren aanwezig voor de evt. nood en zelfs de anti-misselijkheids tabletten

waren verandert. En dat pakte echt die dag positief uit. Anders zat ik nu niet hier mijn stukje te

schrijven op de donderdag middag 2 april.
Met al die tijden van inname en voorschriften is het altijd even zoeken dat alles op de goede

tijd ingenomen word.
___________________________________
*07:00 uur. 1 Uur voor het ontbijt de maagbeschermer Pantoprazol 40mg innemen met een

glas water.
___________________________________
*08:00 uur. Ontbijten.
___________________________________
*08:30 uur. Ondansetron 8mg innemen tegen de misselijkheid bij de chemotherapie.
___________________________________
*09:30 uur. Chemopillen, Endoxan Dragee 50 innemen = 4x50mg met glas water.
___________________________________
*17:30 uur - 18:00 uur. Warm avondmaal eten.
___________________________________
*18:00 uur - 18:30 uur. Chemopillen innemen = 4x50mg met glas water.
___________________________________
En daarna word ik duf en verlang ik naar mijn kooi.
Zo gaat dat dan 5 dagen lang.
En het was de laatste keer echt die pillen tegen de misselijkheid tijdens de chemotherapie

daar ik helemaal niet tegen kon. Die zorgden dat ik onderkoeling kreeg en van de wereld

raakte. Nu gelukkig geen last gehad.
__________________________________________________________
Maandag 6 April 2015

Ben deze derde chemotherapie echt veel beter doorlopen dan de tweede die ik deed. De

enige bijwerking die ik had was hoofdpijn. Dat heb ik één dag gehad en die verdween na

ongeveer 8 uren. Afkomstig (bijwerking) van de anti-misselijkheids pil (Ondansetron Aurobindo

8mg) die ik voor de chemotherapie pillen moest nemen. Maar dat valt te verwaarlozen. Nu nog

3 dagen opletten met wat ik doe omdat al het vocht wat uit mijn lichaam komt tussen 6 en 8

april nog chemies geladen is en een ander kan besmetten.
Alleen de volgorde van pillen inname moet volgens mij nog enigzinds worden bijgesteld. Dat

vragen we de behandelend arts nog wel. Komt goed.
___________________________________________________________
dinsdag 21 april

De internist was zeer tevreden over de voortgang van mijn chemotherapie. Er waren geen

noemens waardige dingen meer gebeurt en het liep volgens hem bij mij erg soepel.
En ja, op mijn vraag aan hem, hoeveel behandelingen ik ging krijgen kreeg ik zowaar

antwoord.
Zes kuren zou ik gaan krijgen.
Dus ik kan dus stellen dat ik op woensdag 22 april over de helft van mijn behandelingen heen

zal zijn!
Na woensdag nog 2 behandelingen en dan ga ik aan mijn her-opbouw werken.
Maar voorlopig moet ik nog 3 behandelingen krijgen.
Nou en met jullie aanwezigheid en vaak goede raad gaat dat best wel lukken.

Voor Koningsdag heb ik bij de apotheek 2 mondkapjes gekocht voor als ik andere week

maandag 27 april het 6 meter lange kraampje voor Tanja ga opbouwen bij ons winkelcentrum

Middenhoven. Er lopen genoeg mensen te hoesten en te proesten en daar wil Max geen deel

van uit maken. Na de opbouw keer ik per fiets huiswaards en als m'n vrouwtje mij nodig heb

ben ik zo weer bij haar. Sluip wegen zat om er te komen.
_____________________________________________________________
Woensdag 22 april

9:30 uur Werd ik weer aan gekoppelen aan het infuus met de nodige antistoffen. Wat pilletjes,

glas water, bakkies koffie en voor we naar huis gingen nog een kom prei soep.
Vroeg beginnen betekend ook vroeg klaar, dus om 12:15 uur was ik weer thuis.
_______________________________________________
Donderdag 23 april

Alles loopt goed. Boven verwachting mag ik wel zeggen.
Alleen heb ik de inname van de ochtend pillen verandert en versneld. De anti misselijkheids pil

heb ik verplaatst naar voor het ontbijt waardoor ik meer honger krijg. Dat zetje had ik nou net

nodig. Dit omdat ik telkens maar 4 kilo afval in de week van de chemo en 4 kilo bij kom in de 3

weken. Dus al vragende kwam ik op deze betere manier van aanpak. Nergens op de bijsluiters

staat informatie wanneer (voor of na het ontbijt / avond eten) ik die pil moest innemen. En nu

valt dit erg goed. Op naar een zonnige vrijdag.
_______________________________________________
Donderdag 30 april 2015

Het gaat goed met Max, op wat ongeregelde slaap en vermoeidheids aanvallen na. Maar dat

moet ik gewoon accepteren en door donderen. Dat leden mij missen vind ik jammer maar ook

gelijk goed. Dan weet ik dat ik terug moet naar clubs en hen moet geven wat ik in voorraad

heb staan.
Vandaag een stout pilletje ingenomen waardoor ik iets meer pit in mijn donder krijg.

____________________________________________
Vrijdag 1 Mei  t/m Zondag 11 Mei 2015

Sorry vrienden.
Ik heb eigenlijk niet veel te melden over mijn ziekte.
Ik voel me redelijk goed met af en toe wat downs  en als de zon schijnt word ik weer aktiver.
Soms is ineens mijn krachten weg en dat is op een ander moment ineens weer terug.
Maar als de mensen blij zijn met de zon en de hogere temperatuur gaat het mij ook beter.
___________________________________________________
Dinsdag 12 Mei 2015

Ik ben bloed wezen prikken in het Amstelland ZH en één uur daarna was ik exact om 9:30 uur

bij internist C. van Groeningen. Die was weer opgewekt als altijd.
Maar hij wilde de chemotherapie voor morgen niet laten doorgaan en liever een weekje

overslaan omdat mijn 'witte bloedlichaampjes' erg laag waren volgens de gegevens van het

lab.
Ook de afdeling 'dagbehandeling chemotherapie' werd daarvan meteen in kennis gesteld en

met 1 week verschoven.

[ als de witte bloedlichaampjes te laag is is mijn immumsisteem zeer bevattelijk voor ziektes.

En dat willen we niet laten gebeuren. Men hoopt dat het met een week beter word zodat de

behandeling op woensdag 20 mei weer hervat kan gaan worden ]

Er is dan geen lab controle maar als ik me weer ineens futloos voel eind deze week, moet ik

even aan de bel trekken van hem.
___________________________________________________

Woensdag 13 Mei t/m Dinsdag 19 Mei 2015

Als er iets gebeurd met mij, meldt ik dat hier.
Maar buiten wat tijdelijke keelpijn, loopneusgat rechts of plotseling een aanval van zware

vermoeidheid is er eigenlijk niets te melden. Niets over mijn ziekte teminste.
Meldingen daarbuiten schrijf ik graag in Forum, wat ook voor iedereen bereikbaar is en zeker

ook voor de vele Gasten die deze club bezoeken. Vr.Gr. Max
___________________________________________________

Woensdag 20 Mei 2015

Het zonnetje was nog fris toen ik naar het Amstelland Ziekenhuis ging vandaag. Maar er

wachte mij weer een warm onthaal in de vorm van vriendelijke groet en een glas hete koffie.

De eerste handelingen van het bed op hoogte brengen mocht ik natuurlijk zelf doen. Bijna het

zelfde als ik thuis doe. Lekker fris bed, met de erco boven het hoofd en uitzicht over de hele

Laan van Helende Meesters.
De trommel met benodigde zakjes medicaties werd gebracht en het voorprikken kon beginnen.
Ik zag een lekkere dikke ader in mijn onder arm en die mocht het vandaag wel wezen. Dat

was dus fout gegokt van mij.
De ader rolde steeds weg en toen de naald erin zat gaf het geen bloed.
"Kan je hebben Bettie" zei ik tegen de verpleegster, "maar er zitten d'r gelukkig nog meer om

nogeens te proberen", zei ik haar. We moesten wat lachen terwijl andere patiënten even

opkeken naar wat wij zaten te doen.

Ja als je elkaar al een poos kent kan je er -in mijn positieve geval- best een lolletje van maken.

Dat houd de humor erin.
De ader in de hand sloeg goed aan en ik zag het bloed tot onder het blauwe dopje komen te

zitten. Zakjes werden opgehangen aan de kapstok en de overige medicijnen gecontroleerd.

Maar daar miste we dé chemokuur voor de ochtend en rest van de week. Ja de doos met 40

chemopillen ontbrak. Foutje van de leverancier. Mijn Apotheek BENU maakt wel vaker van die

vreemde fouten. Maar men ging er meteen achteraan.
Maar om 11:20 kwam de Aalsmeerse verpleger Koos met de doos opgewekt als altijd

binnenlopen. "40 stuks voor Meneer van Wees. Klopt toch Max?"

Op zo'n dag afdeling is het vaak erg stil. De een slaapt om de tijd te doden en de ander leest

iets. Ik val nogal eens in slaap maar word van mijzelf vaak weer wakker. Als ik op mijn rug lig

begin ik vaak te snurken omdat mijn long tegen mijn rubbenkast drukt. Op mij zij heb ik daar

geen last van. Ja dat heb je met een doorgezakte rug en een boggel. Maar ben altijd blij dat ik

snel wakker word. Vind het niet fijn anderen lastig te vallen met mijn geknor.
Om even voor 12 uur was ik losgekoppeld van de slangen en daar kwam Bettie binnen met de

Courgette soep. Altijd lekker zo'n kom verse soep en niet uit een automaat. En na de soep

mocht ik weer naar huis.
Maar toen voelde ik me anders dan voorgaande keren. Of ik wat vergeten was in het

ziekenhuis. Ja wel! Ik was vergeten 4 chemotabletten om 10:30 uur in te nemen die heb ik na

een bord Italiaanse Pasta naar binnen gewerkt thuis.  Toen voelde ik binnen 5 minuten de

sloomheid opkomen en verkoos mijn stoel voor mijn bed te nemen.
S'middags om 16:00 uur een anti-misselijkheid pilletje ingenomen en om 18:00 uur mijn 2e

chemokuur van die dag. Dan word ik weer lekker loom. Lopen gaat weer slecht, achter de pc

helemaal niet. Dus tot bedtijd tv zitten kijken naar niet spannende programma's over

wetenschap. Spannende dingen kan ik nu even niet hebben. Misschien over een paar dagen

weer.
___________________________________________________
Donderdag 21 Mei 2015

Als ik op woensdag avond vroeg naar bed ga ben ik op donderdag ochtend ook vroeg wakker.

Dus om 4:00 uur in de ochtend zat ik aan de koffie en probeerde de pc wakker te schudden.

En net als de avond hiervoor had ik weer honger.
Dus dan maar meteen een pak brood klaargemaakt en samen met mijn bedelende hondje

Lucky -die in zijn mandje op het buro in de werkkamer naast mij- het zitten nuttigen.
Dan heb ik dat vroeg binnen dan kunnen de chemotabletten er ook vroeg in, dacht ik zo. Het

gaat mooi weer worden.
Op de pc nietveel gedaan dus om 5:30 uur die pillen tot me genomen. Toen mijn vrouw

opstond van bed zette ik de hond in de kamer en ging ik nog even slapen. Iets wat ik s'ochtend

altijd doe nadat ik de pillen heb ingenomen. Voordeel is nu dat ik niet om 12:00 uur uit bed kom

maar om 8:30 uur en lekker een bord spagetti van de vorige dag weg werkte. Kijk, dat eten is

tijdelijk. Wanneer ik 2 dagen na de chemotherapie zit krijg ik altijd een terugval in mijn eet

patroon en komt er een 'minder trek' tijd. Dus alles wat ik nu naar binnen stouw is

meegenomen.
Dus om 10:00 uur stond ik al in mijn groententuin te kijken wat ik er vandaag even ga doen. Ik

voel me goed en de buren komen om de beurt een praatje maken. Dat is heerlijk in dit

zonnetje. Als de zon straks sterker word ben ik binnen in huis, anders verbrand ik in de zon,

door het uitzweten van de chemokuur vocht. De rest van dit verhaal vind je in Forum bij [

uitvliegen kinderen ].
__________________________________________________

Zondag 24 Mei 2015

Zaterdag was het even een slecht dagje voor me en voelde ik me niet erg lekker. Veel in bed

gelegen in een betrekkelijk leeg huis omdat de vrouw een dagje weg was tot s'avonds nabij

22:00 uur.
Gelukkig waren we beide moe van die dag dat we voor 22:30 uur al op een oor

lagen...............

De zondag -eerste pinksterdag- ging het ons beter. De zon was later wakker dan mij. De

laatste chemo dag ging vroeg in omdat ik ook om 7:00 uur mijn chemokuur wilde innemen. Dus

in 1 uur tijd onder de does, testa steron opsmeren, Fentanyl 50mcg opplakken, eten en na 15

minuten de 4x50mg chemopillen in nemen om daarna nog een paar uur te gaan slapen zodat ik

niks van die pillen zou merken.
Dat is goed verlopen.
Om 10:15 uur zat ik aan de koffie op ons terras in de prille ochtend zon. Daar heb ik zo'n

beetje de hele dag lekker gezeten al had ik s'middags wel mijn petje op en mijn Sandd zomer

jas aan om niet de zonnenstralen op mijn lijf te laten komen. En na de afwas van het avond

eten de laatste 4 chemopillen ingenomen van de vijfde kuur.
Dan moet ik bezig blijven anders val ik om van dufheid.
Dus, tuinen sproeien omdat er regen is verwacht. Dan kan het leidingwater wat intrekken

voordat het hemelwater neer valt. En jawel, om 20:00 uur begon het zachtjes te regenen.
Missie was weer geslaagd voor vandaag.
__________________________________________________
Dinsdag 2 Juni 2015

Met mij gaat het momenteel extreem goed.
Maar er waren dagen dat ik echt te moe was om uit mijn ogen te kijken.
Toen heb ik een oppepper genomen van Pretnison -normaal op dokters resept verkrijgbaar

maar ik had er nog 15 liggen- en s'ochtends er 3 van 20 milligram ingeslikt.
Toen werd ik ineens super aktief voor de 3 dagen dat ik dat spul nam.
Of het goed is........... zal me een worst zijn.
Ik voelde me top.
Na die 3 dagen nam ik niks meer en kreeg ik zo waar trek in een flesje wijn.
Dus maandag bij Albert Heijn een flesje gehaald en die s'avonds lekker meester gemaakt na 5

maanden droog te hebben gestaan.
Heerlijk gewoon. Maar niet dronken geworden en ook s' ochtends ook geen kater gehad.
Ik kreeg er wel heel veel power van.
Super goed dus.
Zelfs mijn verstand ging weer goed werken.
Zo deed ik zondag 31 Mei in een dag de hele boekhouding van Januari tot en met eind Mei

2015.
Iets wat mij de afgelopen maanden echt nietmeer lukte.
De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Ondanks de storm en regen van deze dinsdag 2 juni voel ik me geweldig.
Alleen heb ik af-en-toe weer rugklachten.
Maar dan neem ik maar een pilletje en ga even 30 minuten op mijn bed liggen wachten tot het

gaat werken. Daarna kan ik weer gewoon op mijn stoel zitten genieten van alles wat ik wil

doen.

Het zou mooi zijn als dit bij alle kanker patienten zo goed zou gaan.
Dan was er meteen een heleboel ellende uit de wereld geweest.
Groeten allemaal en geniet van het leven, zolang je het kan.
maxvanwees.
______________________________________________
Dinsdag 09 Juni 2015

Ben weer voor controle bij Internist Dr C. J. van Groeningen geweest waar de voortgang van

chemo en andere bijkomende klachten werden besproken.
Normaal hoort haast niemand van mij over klachten maar nu net voor de Zesde en laatste

chemotherapie moest ik toch mijn vraag even kwijt bij Dr van Groeningen.
Zo dat ik in 2011 al last dat ik soms bloed pieste. Niet veel maar het had veel weg van een

propje bloed als ik haast klaar was met mijn plasje. Mij was ooit eens vertelt dat als dat

gebeurd ik naar de huisarts moet gaan, wat ik in 2011 ook deed. Maar voelde mij niet op mijn

gemak toen de huisarts er een grapje over maakte dat ik minder met mijn slinger tegen stoelen

en kasten aan moest slaan. Hij moest er hartelijk om lachen en vertelde dat ik nogeens moest

terug komen als het niet over ging.
Dat heb ik dus niet gedaan. Ben over die klacht gewoon blijven zwijgen tot ik afgelopen week

ik het aan mijn vrouw vertelde. "Hoelang heb je dat al zei je?" vroeg ze mij.
"Nou vanaf de tweede chemotherapie maar het is niet altijd zo, het komt voor een paar dagen

en is dan weer weg".
Ik moest beloven er met van Groeningen over te praten.
Dat heb ik dus vandaag gedaan. Maar die had een hele andere reaktie. "Als de chemo voorbij

is en je heb er nog last van moeten we dat even heel goed gaan onderzoeken. Dit kunnen we

niet samen met de chemo doen dus moet het er na gedaan worden" zei hij.

Mijn bloed is in alle onderzochte funkties van mijn lichaam uitstekend en mijn gewicht was weer

68 kilo wat iets meer was dan de vorige keer. Dik te vrede was hij daarover. "Zullen we een

CT-scan laten maken na de zesde chemo behandeling?" Vroeg hij mij. Dat klonk echt als

muziek in mijn oren. Daar zat ik al heel lang naar uit te kijken. Dan weet ik teminste of ik van

binnen ook echt schoon ben! Uitwendig had ik al sinds mijn derde chemo geen bobbeltjes meer

gevonden. Dus daar heb ik vandaag meteen een afspraak voor gemaakt.

Verder wilde van Groeningen in overleg gaan met Dr. mw Wondergem van het VUmc daar ik in

2014 ook al mee in contact ben geweest, of het voor mij beter kon zijn om de Mab Thera 1x

per maand of per 2 maanden na de chemotherapie voort te zetten. Maar hij ging eerst met

haar in overleg, en maakte een notitie ervan. (Dit zou kunnen tot 2 jaar na de laatst ontvangen

chemo en men moet het zien als continue onderhouds- behandeling).
De rest beschrijf ik hier niet omdat het erg omslagtig en uitgebreid is voor de leek zoals ik.

Max laat dat liever aan de doktoren over. Ik wacht nu op de dag van morgen daar de zesde

chemotherapie word gegeven met vooraf gaande de Mab Thera.
___________________________________________
Donderdag 18 Juni 2015

Langzaam aan komt het leven in mij terug na de weken van chemotherapie en medicatie.
Met dank aan Willem die mij een voedingssupplement voor sporters adviseerde.
Daar ik eerst een verkeerde slikte dat 'vitamine E - 400' hete maar eigenlijk niks toevoegde

kwam mijn echtgenote met de goede pot pillen van het Kruitvat aan.
'Multi-vitaminen & mineralen voor sporters' die toen ik in de zaak was, was uitverkocht, althans

het stond niet in de schappen.
Deze geeft echt alles wat ik heel hard nodig heb om van mijn vermoeidheid en dufheid af helpt.
Als je chemo heb gedaan heb je echt een goede bijstof nodig om het leven zo snel als mogelijk

weer kracht te krijgen om verder te kunnen gaan en alles weer op te pakken wat maanden

nietmeer goed van de grond kwam.
(lees de samenstelling en gebruik ervan op de rood-bruine pot daar 120 tabletten in zitten en

die goedkoper zijn dan de vitamine die op recept kan worden verkregen terwijl het ziekenfonds

het niet vergoed).
Dan zou je alleen maar duurder uit zijn terwijl het feitenlijk het zelfde produkt is.
Woensdag 17 juni was de eerste dag dat ik voelde dat het mij beter ging.
Volgende week de CT Scan. Dan weet ik meer over mijn binnenkant van mijn lijf 'hopenlijk'.
_____________________________________________
Woensdag 24 juni 2015

Vandaag is het één van de twee belangrijkste dagen die een kanker patient kan mee krijgen in

de strijd voor genezing.
De CT-scan in het ziekenhuis.
Mijn zenuwen kan ik altijd wel goed de baas omdat ik voel dat het goed zit maar hou een slag

om de arm.
Kan dus niets op voorhand zeggen.

Op 30 juni krijg ik de totale uitslag van nog veel meer dingen daar men over ging vergaderen.
Dan zullen de zenuwen echt door mijn lijf gieren.
Maar bewaar ik het lekkerste tot het laatste, mogelijk op 1 juli.
Maar nu eerst de CT-scan daar ze natuurlijk nooit aan mij de uitslag geven.
Dat mag alleen de behandelende internist doen. Dat word nog even wachten.
____________________________________________
Dinsdag 30 juni 2015

Vandaag op deze zonnige dag mocht ik om 9:00 uur mijn bloed laten tappen in het Amstelland

ziekenhuis te Amstelveen.
Iedereen die mij volgde weet dat dit gebeurt één uur voordat ik een controle heb met de

internist.
Om 10:10 uur was ik aan de beurt en dr. Cees van Groeningen vertelde mij dat ik schoon was

dus kanker vrij ben.
De vorige keer zou dr. van Groeningen nog in overleg gaan met mw. dr. Wondergem uit het

VUmc te Amsterdam.
Dat had hij dus ook gedaan en samen hebben deze 2 internisten besloten dat ik 1x per 3

maanden op de dag verpleging te Amstelveen een behandeling met MabThera zou krijgen om

te voorkomen dat een eventuele kanker vorm vroeg tijdig zou kunnen terug komen.
Er werd ook meteen een telefoontje gepleegt met de afdeling 'Dagbehandeling' en de wens

van mij was dat ik op woensdag die behandelingen zou aangaan. Ook dat werd doorgegeven.

Dus op 2 september 2015 krijg ik mijn eerste 'nabehandeling'.
En mijn eerst volgende bezoek aan de internist is geplant op donderdag 24 september 2015 +

een bloed onderzoek een uur voor ons treffen.
Dr. van Groeningen zei me dat ik zelf moest kijken of ik me sterk genoeg was om mijn werk te

kunnen hervatten.
Ook daar liet ik geen gras over groeien.
Meteen bij thuis komst pakte ik de telefoon en belde mijn coördinator bij Sandd bedrijfs post-

bezorging en vertelde het goede bericht aan mijn wel gewaardeerde collega Laurie K. daar ik

in de afgelopen tijd van begin 2014 tot eind juni 2015 lief en leed mee had gedeeld en deelde

haar het goede nieuws mede. Die sprong een gat ik de lucht van het kantoor in Diemen.
Ik deelde haar ook mede dat ik Maandag 06 juli 2015 de post wilde ontvangen voor

verspreiding in mijn wijk die ik al een jaar liep.
Dat vond ze natuurlijk prachtig en zou de ARBO-Dienst en mail sturen met dit goede nieuws

zodat het hoofdkantoor het alvast wist.
Laurie K. is ook diegene die regelmatig hier op clubs.nl langs kwam om mijn verloop vanaf

clubhome te kunnen volgen als gast bezoekster.
Echt heel fijn dat ze er was. We hebben veel mails samen gedeeld in de 5 maanden dat de

behandeling duurde.
En verders wil ik al die leden, clubs vrienden en vriendinnen, waar dan ook ter wereld heel

hartelijk danken voor hun positieve mailtjes, telefoontjes etc. ten tijden dat ik beter wilde

worden. Het is ons met z'n alle gelukt. Jullie zorgde er voor dat ik positief bleef en de strijd

mocht winnen.
Hartelijk dank allemaal!

Max van Wees
_________________________________________________Reacties

  • maxvanwees
    zondag 31 juli 2016, 08:31

    En die overwinning van deze "begin 2015 kanker" zou in januari 2016 hevig terug komen tot ieders verbazing. Daarom was Max ook tussen januari 2016 en begin maart 2016 dusdanig ziek dat hij het gevoel kreeg net aan 60 jaar te worden en daarna gekist te worden voor de crematie.
    Maar dank zij de Medicinale cannabis olie overleefde ik mezelf.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.