Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 16 oktober 2017 @ 23:02 door Max_v_Wees , 43 keer bekeken

14- zelf geteelde aronskelk p…

14- zelf geteelde aronskelk poten 2006 
Mei 2006 zijn we verhuist naar een ander en groter huis in Amstelveen.
Een huis aan het water, met een grote parkeer plaats bij ons huis en met een terras op het zuiden en een tuin van 150 x 200 cm groot. Heel iets anders dan een bovenwoning in een flatje en toch veel meer ruimte in dit nieuwe huis. We hebben een woonkamer, keuken, achterkamer, werkkamer, grote slaapkamer voor de oudste en een kleine slaapkamer voor de jongste. Toilette en badkamer en een hal met S vorm. Je kan als kind zijnde met de fiets het huis rond fietsen. Dan was er nog een ruime berging daar heel veel in kon.
We konden deze woning krijgen omdat Tanja sinds haar jeugd jaren meerdere handicaps heeft en dus feitelijk nooit meer een normaal leven kon leiden zoals u en ik dat kunnen.

En daar in de tuin heb ik een Aronskelk plant gekweekt. Dat was puur massel. Tussen 2005 en 2006 was er geen winter geweest en zo doende was het plantje dat in die tuin stond ineens giga groot geworden. Op de foto ben ik 1.83 groot dus dat geeft al aan hoe groot die plant is. Het transport ging met een aanhangwagen naar Borculo toe.
De bladeren waren zo groot dat menigeen er in onze straat thuis een foto kwam maken.

Maar helaas ging er toch iets mis in de vrije natuur.
Door een lichte nachtvorst in oktober van 2006 was de plant bevroren geraakt en hing slap omgebogen. In de daarop volgende winter hebben de muisjes de bolletjes (of knolletjes) opgegeten omdat die beestjes ook eten moesten hebben. Dus van de Aronskelk is in Borculo niets meer terug gevonden.
Wel zijn er restanten jaren hierna in de tuin gevonden en heeft het enkele jaren geduurd dat ik weer de Aronskelk in mijn tuin zag staan.
Dus, nieuwe kansen, nieuwe ronde. Alleen nu gaat die nietmeer op transport maar blijft lekker bij ons in distrikt 1188BR.Reacties

  • Angela1958
    dinsdag 17 oktober 2017, 14:21

    wink

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.