Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 oktober 2017 @ 21:18 door Max_v_Wees , 40 keer bekeken

10-max met de bosmaaier 2004

10-max met de bosmaaier 2004 

Rond de vers aangeplante naald boompjes moet het gras kort blijven, zodat het boompje niet overwoekert raakt door alles wat laag groeit of klimmend is.
Omdat het perseel bos erg groot is schafte wij een bosmaaier aan voor haast 400 euro inclusief stalen maaischijf. Daar konden we harde boomwortels ook weg maaien en deed ik de bloementuin voor  de bijen colonie bij buurman Jan ook regelmatig.
Zie het als een verslaving van mij.
Maar dat maaien kon weer niet als het gras nat is.  Dan zitten er veel kikkertjes in het gras, dus ging ik tot de middag de bossen in om de wilde bramen een halt toe te roepen.
En dat is vaak erg link werk. Onder een wilde bramenstruik, nabij de wortel zit vaak een wespen nest, diep in de grond. Jonge wespen zijn ongelovelijk agresief en kijken niet maar steken meteen. Dan moet ik me erop kleden en een kap op mijn kop, handschoenen aan en goed opletten of er geen gele opruimertjes uit de grond schieten.
Meestal als je er meer dan 10 uit de grond ziet komen kan je al de klos zijn.
Dan zette ik razend snel de machine uit, leg de maaier af en ren als een gek ver van de plek vandaan. Na een uur kan ik een poging wagen mijn machine op te halen en er een opvallende stok met een felle kleur verf erop, daar in de grond te slaan.
Zo stoot deze ezel zich niet voor een tweede keer aan de zelfde steen (of wespen burgt).Reacties

  • Angela1958
    woensdag 11 oktober 2017, 22:30

    O jee..............surprise

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.