Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 08 oktober 2017 @ 00:31 door Max_v_Wees , 53 keer bekeken

07-Max rust even tijdens denn…

07-Max rust even tijdens dennen bomen poten 2004 

Het oogt zo lekker anders dan de waarheid kan zijn.
"Hij zit te praten tegen de kabouters van het bos, die met telescoop kijkers boven de grond uit kunnen kijken wie daar bezig is".
Dat heb ik menig keer mogen horen.
Maar de waarheid is heel anders.
Op de plek daar de naaldbomen gepoot worden lopen in de lente, zomer en herfst altijd de herten en hun teefjes en jonge reeën voorbij. Ik kan dat vanuit de caravan goed zien. En ze kunnen mij niet ruiken omdat ik binnen sta in de caravan.  Eerst komt de leider kijken, en dan weet ik dat er nog meer aan gaat komen. Dan na zo'n 10 minuten komt er een wijfie en dan enkele jonge met meer wijfies. Dat volkje gaat dan rustig staan te grazen en eten ook graag de toppen van naaldbomen op. Erg?  Natuurlijk niet. We leven in hun natuur en passen ons aan hun aan.
Dat deed mijn schoonmoeder ook. De bescherm engel van de natuur en dat was merkbaar als er een drijf jacht op handen was.  Dan moest je het niet proberen om op haar land te komen want ze schoot zo een schot hagel in je reet.  Dus de jagers wisten echt wel ver buiten het gebied van Vrouw Hupje om te lopen. "Geen jagers op mien land!"

Daarom vind ik de natuur daar ook zo mooi.
Bleef ook regelmatig in Oktober een maand lang samen met onze Lucky Luck (onze hond) in de caravan en zag de mooiste dieren voorbij trekken.  Eekhoorns, Valken, Bos uilen, Buizert gezin, een Vos en heel veel vreemde soorten vogels.  Maar keek ook vanaf mijn melkkrukje naar de paring van 2 naakt slakken tegen een boomstam aan.  Dat ritueel heeft haast 3 uur geduurd maar het was echt speciaal om dat te beleven.
Eigelijk was alles wat anders was dan ik en Lucky de schoonheid van de natuur.
(daarom mis ik dat ook zo verschrikkelijk erg).Reacties

  • Max_v_Wees
    maandag 9 oktober 2017, 13:09

    Dieren mogen dat best. Ze slopen niks en sporen ons daar niet op aan. Mensen wel, maar dat komt in een volgend rubriek te staan.

  • Angela1958
    zondag 8 oktober 2017, 17:37

    Ja, gut, jij maar poten en de reeën alles opvreten, pfffffffffff

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.