Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 06 oktober 2017 @ 00:38 door Max_v_Wees , 52 keer bekeken

05-Lente breekt aan 2003

05-Lente breekt aan 2003 
Eind 2002, in het najaar zijn er 13 populieren gekapt door een bedrijf die ze hadden gekocht.
Aan de takken hadden ze vaak niks maar de stammen wilde ze graag hebben.
De bomen staken boven het bos uit en bleken 45 meter hoog te zijn.
Als zo'n ding op je caravan valt is echt alles plat. Sommige bomen waren nog sprietjes en andere waren een meter doorsnee. Door een praatje te maken met de houtkappers vertelde er een mij dat dunne bomen mogelijk hun wortels niet kwijt konden omdat er oer onder zat.
Daar wist ik nog niks over dus nam de man een schop en spitte een gat. Daar stuite hij op rood klei dat haast zo hard was als steen. "Dat is nou oer" zei hij, "en die vooraan en langs het pad staan zijn dik, breedt en fors, die staan in zand achtige grond en krijgen door het grondwater altijd genoeg te drinken".
Weer wat geleerd.
De bomen hadden goed opgebracht en het bos was een reusachtige puinhoop geworden.
Het was net of er een vliegtuig was gestuiterd bij het maken van een noodlanding.
Hele stukken lagen er plat. Gelukkig kregen we hulp van vrienden die met kettingzagen aan de slag gingen om alles te kort zagen en op hoopjes langs het bospad te leggen.
En ik verkocht ze via vrienden aan de armen in de streek voor 10 gulden per kuub daarbij ik het nooit zo nou nam. Meestal kwamen ze op afspraak en met hulp van anderen.
Nee, ze kregen geen populieren hout mee, dat spetterd, maar gewoon Hollandse eiken en Amerikaans eiken, dan zitten ze toch lekker warm.

Het heeft de hele zomer van 2003 geduurd voordat alles was opgeruimd in dat bos.
Buurman Jan kon bepaalde takken weg halen voor eigen gebruik terwijl buurman Henk met een trekker de andere takken in greppels in het bos legde. Dat word vanzelf weer goede bosgrond.
Als je het grasveld ziet op de foto, zie je nog dat er heel veel wielen er overheen zijn gereden. Maar nu kon alles weer groeien en vogels weer veilig een nestje maken op de grond als de lente komt in 2004.Reacties

  • Angela1958
    vrijdag 6 oktober 2017, 20:16

    Hard maar heerlijk werk, toch? frown

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.