Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 03 oktober 2017 @ 12:04 door Max_v_Wees , 48 keer bekeken

02-caravan 2000

02-caravan 2000
De ochtend na de eerste nacht samen in de caravan te hebben geslapen.
Heel anders dan een huis waar je eerst een stel trappen op moet en alle geluiden van de buren moet meemaken.  Deze caravan uit 1950 had in de tijd dat het gebouwd werd van aluminium platen en noten hout geraamte een sterke wil om oud te worden.
Maar in de tijd van de bouw was er nog geen electries licht etc.  Er zaten gaslampjes in en het had vroeger echt gewerkt toen mijn schoon ouders er hadden gewoond voor maanden.
Dat ik het meemaakte (2000) zat er stroom in, was er buta gas en was er een Zibbro kachel op Zibbro olie.
Verders was er een ruime woonkamer met tv en meubelen en vroeger een hout gestookte kachel die de verwarmingsbuizen verwarmde  die in de wagen zaten.
Aangrenzend zat een ruime keuken daar wel 4 personen konden eten.
Een badkamer annex toilette met verkleed ruimte.  Een gang naar nog 2 kamers achter in de wagen. Een twee persoons kamer en een kamer voor de kinderen met een stapelbed.
Zo groot had ik nog niet eerder meegemaakt. Wel een Pipo wagen bezocht maar niet zoiets.  Rond de wagen zijn buizen geplaatst aan de buitenkant die werden met de hand volgestort met beton en daar stak bovenaan een dik schroefdraad uit. Daar zouden de draagbalken komen voor het asbest overkapping.  Door die overkapping kon de wagen niet nat worden en de kinderen niet het tikken van regen of hagel buien. Maar ook het water daarvan liep altijd naar achteren af zodat de wagen niet kon wegspoelen.
De wagen opzich lijkt heel laag, maar  is hoger.
Er is een terras gemaakt aan de voorkant die 50 tot 80 cm hoger ligt dan de wielen staan.
Zo kunnen mensen die slecht ter been zijn gemakkelijk naar binnen lopen.
Aan de rechter kant van de deur zit een bielsen trap die is ingelegt met stoep tegels.
Zo kan de bewoner(s) zomer en winter bij de voordeur komen.
En dan nog wat.  De ceptie tank zit onder de wagen en tot 2 meter ingegraven met een overloop naar de sloot aan de linkerkant op 5 meter vanaf de wagen. Geen stank en alleen water komt eruit.
Pal naast de caravan is er een mast van hout geplaatst destijds daar de radio en televisie antenne voor NL 1 en NL 2 en Duitse zenders te ontvangen waren.
In die wagen zou ik mijn pensioen wel willen beleven en dagelijks met de dieren van het bos willen leven. We zijn de erven van Loes en Cees.

 Reacties

  • Angela1958
    woensdag 4 oktober 2017, 17:00

    Flinke wagen ja, en degelijk!!!!

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.