Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 05 maart 2017 @ 08:52 door Max_v_Wees , 92 keer bekeken

Gestreken-Riva-kap

Gestreken-Riva-kap   In de 80-er jaren heb ik zo'n speedboot gekocht van de zoon van de toenmalige werkgever. Het ding zag er niet uit en heb 'm geheel opgeknapt en in de zomer daarna gebruikt op de Westeinder plassen te Aalsmeer om andere er achter te laten waterskiëen als zij zelf de benzine betaalde. Er hing een 50 pk Mercurie moter achter die in die tijd zo groot en zwaar was dat we met 3 man hem erachter moesten hangen. Zonder sleep ging die boot 65 km per uur maar met 2 skiëers er achter ging die 50 km per uur.
Maar de boot was niet gebouwd op zo'n zwaare motor en de achterspiegel van de boot begon te wijken waardoor er water naar binnen kwam bij lage snelheid en dat liep er uit bij hoge snelheid. En Nee, ik had geen vaarbewijs of vergunning voor te speed varen. De zoon van die werkgever had een vaarbewijs en alle ontheffingen en zijn zwagers zaten bij de waterpolitie. Dus die dachten dat hij daar over het water scheurde. Zodoende dat ik nooit ben aangehouden of gecontroleerd op de papieren.
De boot is het jaar daarna verkocht omdat het te riskant werd met de onbetrouwbare spiegel van die boot. Maar het was een heerlijke tijd. (maxvanwees)Reacties

 • Max_v_Wees
  maandag 2 oktober 2017, 10:41

  Precies, en daarom gebruik ik ook mijn zwijgrecht en schreef niks meer.
  Literatuur kan ook door andere gebruikt worden om de waarheid boven tafel te krijgen. En soms is het beter slapende 'HONDEN' niet wakker te maken. XXX

 • Angela1958
  maandag 2 oktober 2017, 10:06

  Hhahahaha, ze hoeven toch niet ALLES van je te weten......frown

  Wat niet weet, wat niet deert, zeggen ze toch?blush

 • Max_v_Wees
  zaterdag 30 september 2017, 08:33

  Ben ik eens mee begonnen. Maar ik begon in de jaren 1981 toen ik nog vrijgezel was. Probeerde over mijn voorgaande jaren alles eerlijk op te schrijven. Tot ik op een punt kwam dat ik dacht: "O nee, dat hoeft niemand te weten, dat is van mij en als dat op patier komt kan het slecht met me aflopen. Heb alles daarna in de vuurton gegooit zodat ik geen gesodemieter zou kunnen krijgen. Ik beleef mijn leven verder om een herinnering aan mensen te zijn zonder dat anderen precies weten wie of wat Max echt was.

 • Angela1958
  vrijdag 29 september 2017, 09:48

  Boek gaan schrijven, dan kan je het toch delen.........en een fotoverzameling!frown

 • Max_v_Wees
  woensdag 27 september 2017, 23:13

  Dat is zo. Ik sta overal voor open en doe dat mijn leven lang al. Zo heb ik heelveel ervaring op allerlei gebied opgedaan. Maar als je ouder word denken vele dat ik onzin uitkraam, en laten ze me links liggen. Dat is natuurlijk jammer, en neem ik aan het einde van mijn leven m'n ervaring mee mijn graf in.

 • Angela1958
  vrijdag 19 mei 2017, 15:46

  Wat een veelzijdig man ben je toch.........wink

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.