Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 januari 2017 @ 23:32 door Max_v_Wees , 84 keer bekeken

Cypsen van BB KING

Cypsen van BB KING
Helaas is B.B.King in 2016 overleden, maar ik heb goede herinneringen aan hem.
Zo was ik 18 jaar en speelde solo gitaar en 6 snarige basgitaar op een stratekaster van Fender. Maar je bent jong en wilt meer.
Bij een concert van BB King werd ik feitelijk helemaal verliefd op zijn simpele manier van spelen op die Cypsen. "Die wil ik hebben" zei ik tegen mijn vriend. En het moest allemaal wat langer duren, maar toen ik 20 jaar was kocht ik van iemand een tweedehandse Cypsen.
Nieuw was in de jaren '70 niet te betalen. Dat koste anders 4.000,- gulden.
In die tijd was de Fender Stratekaster 1200,- gulden en dat was al een jaar veel werken voor ik die zou kunnen kopen. Jimmy Hendrix speelde op de stratekaster in die tijd.
Maar na mijn verhuizing van Den Haag naar Amstelveen begin '80 er jaren en een eigen bedrijf die ik starte, was er geen tijd meer voor muziek maken en verkocht ik mijn Cypsen voor de zelfde prijs als ik die ooit kocht.
Daarna nooit meer een gitaar meer aangeraakt.
Max van Wees

 Reacties

  • Angela1958
    vrijdag 19 mei 2017, 15:46

    Jammer dat je helemaal bent opgehouden met gitaarspelen..........

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.